A1 Software kiest voor low-code platform van Thinkwise

“MET HET THINKWISE PLATFORM ZIJN WE IN STAAT OM SNEL EEN GEBRUIKSVRIENDELIJKE CLOUD-SOFTWARE-SUITE TE BOUWEN VOOR INSTALLATEURS IN HET MKB.”

Danny Scheffers, Algemeen directeur / Eigenaar bij A1 Software B.V.

Voor installateurs in het mkb is de keuze aan moderne bedrijfssoftware beperkt. Veel van hen werken nog met verouderde software, die niet meer past bij de eisen van nu. A1 Software brengt daar verandering in met een compleet aanbod van gebruiksvriendelijke en flexibele cloudoplossingen. Om de nieuwe software zo snel mogelijk te kunnen realiseren, koos het bedrijf voor Thinkwise Software.

De installatiebranche is sterk in beweging, mede onder invloed van trends als duurzaamheid, Internet of Things (IoT) en collectiviteit en samenwerking. Voor veel installateurs in het mkb is het lastig om hierop in te spelen doordat ze met verouderde software werken. 

Danny Scheffers, directeur van A1 Software, is al tien jaar lang actief in de installatiebranche en zag dit als een uitgelezen kans: “Moderne software voor installateurs is hoofdzakelijk toegankelijk voor grote organisaties door de complexiteit en hoge prijsstelling. A1 Software bouwt daarom een Cloud-gebaseerde software-suite, specifiek voor mkb’ers in de installatiebranche, op basis van het Thinkwise low-code platform. Daarmee krijgen ze alle moderne functionaliteit en flexibiliteit die ze nodig hebben om op de wensen van hun klanten in te spelen, zonder de hoge investering die gepaard gaat met de aanschaf van een traditioneel softwarepakket.”

Gebruiksvriendelijke SaaS-oplossing

Scheffers is geen vreemde in de installatiebranche. Zo werkte hij acht jaar voor AGP Business Software, dat later werd overgenomen door een Engelse maatschappij. In die periode deed hij veel kennis en ervaring op en hield zich onder andere bezig met een selectietraject voor het moderniseren van legacy-software.

“Zoals veel bedrijven in de branche leverden we een in-house ontwikkeld standaardpakket,” vertelt Scheffers. “We hebben destijds diverse opties geëvalueerd, van codeconversie tot het aanpassen van bestaande softwarepakketten. Die plannen zijn allemaal gestrand. Toen we de mogelijkheden van Thinkwise zagen, leek dit veruit de beste optie. Door modelgedreven software te bouwen op basis van een low-code platform ontsnap je als softwareleverancier uit het traditionele cirkeltje van ontwikkelen met een bepaalde technologie totdat die verouderd is en weer vernieuwd moet worden.”

Laptop met A1 Software scherm

Door de overname van AGP ging het moderniseringsproject met Thinkwise niet door, maar bij Scheffers was hierdoor wel het idee geboren om een nieuw softwarebedrijf te starten. Daarnaast werd hij door Thinkwise geïntroduceerd bij Acto, een bedrijf dat software levert voor grotere organisaties in de installatie- en bouwbranche, en ook interesse had om actief te worden in het mkb. Acto koos in 2017 voor Thinkwise om zijn bestaande softwarepakket te moderniseren.

Scheffers besloot zijn branchekennis van de mkb-markt te gebruiken om op basis van de flexibele techniek van het Thinkwise Platform en de ontwikkelingen van Acto een nieuwe softwareoplossing te bouwen. 

Met A1 Software bouwen wij een compleet Cloud-gebaseerd softwarepakket, specifiek voor de allround installateur,” vertelt Scheffers. “Daarmee kan hij al zijn projecten en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, en dat alles wordt eenvoudig geleverd als een gebruiksvriendelijke SaaS-oplossing. Onze klanten hoeven daardoor geen hoge investeringen te doen en hebben geen zorgen meer over het onderhoud van hun software. Dat scheelt ze tijd, onnodige kosten en energie.”

Ervaren technologiepartners

Het is geen eenvoudige uitdaging om software te maken waar alle installateurs mee kunnen werken, van loodgieters en cv-bedrijven tot organisaties in de elektrotechniek, koeltechniek, beveiliging of sanitair. De eigenaren van A1 Software weten echter als geen ander wat er speelt in de mkb-installatiebranche en wat er nodig aan software-ondersteuning.

Scheffers: “In onze software verwerken we al onze kennis en ervaring op het gebeid van het vereenvoudigen en automatiseren van processen. Samen met uitstekende technologiepartners als Thinkwise en Acto, staan we garant voor een zeer krachtige oplossing voor mkb-installateurs. Die krijgen hiermee alle functionaliteit op het gebied van account- en relatiebeheer, logistiek, werkprocessen en hun financiële administratie.”

Het Thinkwise Platform neemt A1 Software veel technisch werk uit handen, waardoor de focus volledig ligt op het optimaliseren van functionaliteit, gebruiksgemak en beveiliging. 

Scheffers: “Zonder Thinkwise zou het onmogelijk zijn om al binnen een jaar een compleet nieuwe softwareoplossing voor onze klanten neer te zetten. Daarnaast is Thinkwise in elk opzicht een prettig bedrijf om mee te werken. Er is veel persoonlijke aandacht en ze ondersteunen ons optimaal.”